Er du til noget vildt? Måske du kender en jæger, måske det lokale marked havde et godt tilbud. Uanset hvad, kan du lave vildtkød i din slow cooker.
Forberedelsestid: 20 minutter – Tilberedningstid: 8 timer på lav varme
Ingredienser :
- 3 selleristænger
- 2 hakkede løg
- 2 solohvidløg, pressede
- 2 spsk vegetabilsk olie
- 900 gram dyrekød til stuvning i tern
- 1 ds hakkede tomater
- 125 ml god rødvin
- 1 tsk salt
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1/2 tsk friskkværnet peber
Vejledning:
Varm 1/2 spsk olie i en pande og rist det ene solohvidløg af. Tilsæt tomater og kog blandingen op. Tilsæt basilikum og kør saucen gennem en blender. Ønsker du chunky tomatstykker i dine ret, kan blenderen skippes. Sæt saucen til side.
Varm resten af olien i en pande og brun kødet.
Mens kødet bruner, hakkes selleri, løg og resten af hvisløget og placeres i bunden af slow cookeren.
Placer kødet oven på grøntsagerne og tilsæt vin og tomatsauce.
Tilbered på lav varme i 8 timer og smag til med salt, peber og oregano inden servering.
Variant: Retten fungerer ganske udmærket med lidt godt okeskød i stedet