Vildtstuvning med kartofler

Rund og fyldig vildtstuvning til vintermånederne. Kan også laves med oksekød.

Forberedelse: 30 minutter – tilberedning: 6 timer på lav

Indgredienser:

  • 800 gram råvildt i tern
  • 3 store gulerødder
  • 3 bagekartofler
  • 3 stænger selleri
  • 1 solohvidløg
  • 1 dl og 2 spsk mel
  • 2 spsk olie
  • 2 dl vand
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 mørk øl
  • 1/2 fond du chef okse eller 2 dl oksefond
  • 1 kvist frisk timian
  • salt og peber

Vejledning:

Skræl og snit græntsager og kartofler i rustikke stykker.

Kom 1dl. mel i en skål med låg sammen med salt og peber efter smag. Kom kødet i, sæt låget på og ryst til kødet er dækket af blandingen.

Kom olien i en gryde, eller i din slowcooker hvis den har brunefunktion eller kan gå på komfuret. Brun kødet i 7-10 minutter til det er brunet på alle sider. Sæt til side.

Kom grønt og kartofler i bunden af slow cookeren og læg kødet ovenpå.

I en jævneryster blandes vand, 2 spsk mel, tomatpure og hvidløg. Blandingen hældes over kød og grøntsager sammen med øllen. Tilsæt fond eller boullion og tilbered retten i 6 timer på lav varme eller 3 timer på høj varme.

Tilsæt timiankvisten ca 30 minutter før servering.

0 0 stemmer
Article Rating
Abonner
Få besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer