Rund og fyldig vildtstuvning til vintermånederne. Kan også laves med oksekød.
Forberedelse: 30 minutter – tilberedning: 6 timer på lav
Indgredienser:
- 800 gram råvildt i tern
- 3 store gulerødder
- 3 bagekartofler
- 3 stænger selleri
- 1 solohvidløg
- 1 dl og 2 spsk mel
- 2 spsk olie
- 2 dl vand
- 2 spsk tomatpure
- 1 mørk øl
- 1/2 fond du chef okse eller 2 dl oksefond
- 1 kvist frisk timian
- salt og peber
Vejledning:
Skræl og snit græntsager og kartofler i rustikke stykker.
Kom 1dl. mel i en skål med låg sammen med salt og peber efter smag. Kom kødet i, sæt låget på og ryst til kødet er dækket af blandingen.
Kom olien i en gryde, eller i din slowcooker hvis den har brunefunktion eller kan gå på komfuret. Brun kødet i 7-10 minutter til det er brunet på alle sider. Sæt til side.
Kom grønt og kartofler i bunden af slow cookeren og læg kødet ovenpå.
I en jævneryster blandes vand, 2 spsk mel, tomatpure og hvidløg. Blandingen hældes over kød og grøntsager sammen med øllen. Tilsæt fond eller boullion og tilbered retten i 6 timer på lav varme eller 3 timer på høj varme.
Tilsæt timiankvisten ca 30 minutter før servering.