Italiensk klassiker med varme barndomsminder og høj hyggefaktor
Forberedelsestid: 20-30 minutter – tilberedningstid 4 timer på høj varme eller 8 timer på lav efter preference
Ingredienser:
- 500 gram hakket oksekød (ca 10%)
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl revet parmesan
- 2/3 dl rasp
- 1 solohvidløg, knust (halvdelen i sovsen, halvdelen i farsen)
- 2 spsk tørret basilikum (1 til sovs, 1 til fars)
- 2 spsk tørret persille
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 æg
Vejledning:
Rør tomat, halvdelen af hvidløget, 1 spsk basilikum og 1/4 spsk peber sammen i slow cookeren.
Rør resten af ingredienserne sammen i en stor skål indtil farsen er fast. Farsen formes nu i boller der har cirka samme størrelse som en golfbold og placeres i sovsen side om side.
Retten tilberedes på høj varme i 4 timer eller lav varme i 8 timer.
serveres med frisk pasta og revet parmesan.
Tip!
Hvis familien ikke er til tomatstykker i sovsen, kan den med fordel blendes inden bollerne kommer i