Indisk karry i slow cooker: Jeg spiser ikke lam, men manden sagde “det smager godt!” og kortsluttede lidt før han spiste det hele. Velbekomme.
Forberedelsestid: 15 minutter – Tilberedningstid: 6 timer på lav varme
Ingredineser:
- 1 kilo lammekød i tern
- 2 store løg, hakket groft
- 6 fed hvidløg
- 4 dl kyllingeboullion
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret ingefær
- 1 spsk spidskommen
- 2 tsk kværnet koriander
- 5 knuste nelliker
- 1/4 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 1 dl kokosmælk eller creme fraiche 18%
Vejledning:
Hak løg knus hvidløg. varm olien i en pande og sautér løgene i en pande i ca 4 minutter. Tilsæt hvidløg og alle krydderierne og rist af. Overfør til slow cookeren.
Læg kødternene over blandingen og tilsæt boullion. Tilbered på lav varme i 6 timer.
Umiddelbart inden servering tilsættes kokosmælk og retten røres sammen og står i slow cookeren i 5 minutter.
Serveres med ris
Varianter: Tilsæt en håndfuld babyspinat inden servering.