Rund, aromatisk ret, der varmer helt ind til knoglerne.
Forberedelsestid: 30 minutter – Tilberedningstid: 5 timer på lav
Ingredienser:
- 6 Udbenede kyllingelår uden skind
- 300 ml vand
- 1 boullionterning
- 2 spsk vegetabilsk olie
- 2 spsk tomatpure
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stærk paprika
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk koriander
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk chiliflager
- 2 tsk sukker
- 500 ml. piskefløde
- en håndfuld groft hakkede og ristede mandler
Tilberedning:
Skær kyllingen i store tern. Steg den af på en pande og sæt til siden. rist krydderierne af i panden i et minuts tid, til de er aromatiske, og tilsæt derefter en sjat vand sammen med tomatpuréen. Rør ud til der ikke er flere klumper. Tilsæt kyllingen sammen med eventuelle safter fra hviletiden og rør sammen. Tilsæt resten af vandet sammen med boullionterningen og kog op. Overfør til slow cookeren og tilbered på lav varme i 5 timer.
Når retten har stået i 5 timer, tager du låget af og skifter til høj varme. Tilsæt fløden og de ristede mandler under omrøring og lad den simre mens du koger ris og varmer naan-brød.
Lige fundet denne opskrift. Ved den er “gammel” men lige et spørgsmål.
Kunne man ikke tilsætte risene i Slowcookeren så de bliver kogt med???
Tror jeg at det ville blive godt da risene vil tage smag af alle de gode ingredienser.
VH
Hej Jørgen
Det kan man i teorien godt, men jeg er ikke helt klar over det præcise kogeforhold. Jeg forestiller mig at risene skal i i løbet af kogetiden for at de ikke bliver mosede. Bestemt noget der skal undersøges. Tak for inspirationen!