Klassisk Oksegryderet

Den klassiske oksegryderet i slowcooker – perfekt til den danske vinter.

Forberedelsestid: 25 minutter – Tilberedningstid: 4 timer på høj, eller 8 timer på lav

Ingredienser:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kilo oksetykkam- eller bov skåret i tern
  • 1 stort løg
  • 4 gulerødder, skrællede og skåret i stykker
  • 1 solohvidløg
  • 1 spsk sød paprika
  • 1/2 kyllingeboullionterning
  • 500 ml. passata
  • 4 laurbærblade
  • 25 gr smør
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 spsk tørret rosmarin

Vejledning:

Varm olien i en pande eller direkte i slowcookeren hvis den har stegefunktion. Tilsæt paprika og brun kødet med salt og peber ved høj varme. Sæt kødet til side.

I samme pande brunes nu løg og gulerødder ved mellem varme i ca 5 minutter. Tilsæt evt. lidt ekstra olie hvis nødvendigt. Tilsæt hvidløget.

Læg kødet i bunden af din slow cooker og hæld løgblandingen over. Tilsæt passata, boullionterning, rosmarin og laurbærblade.

Tilbered ved høj varme i 4 timer eller lav varme i 8-10 timer. 8 timer er ofte nok, men hvis du har en lang dag, skader 10 timer ikke.

10 minutter inden servering blandes smør og mel sammen til en jævn masse. Massen tilsættes ned i slowcookeren. Rør rundt og lad retten simre uden låg i 10 minutter.

Server med hjemmelavet kartoffelmos.

0 0 stemmer
Article Rating
Abonner
Få besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer