Karry-base

Her får du opskriften på en basisopskrift der kan bruges til forskellige karryretter. Basen kan fryses, så hjemmelavet karry kan blive en nem process, selv på travle dage.

Ingredienser:

  • 8 løg, hakket groft
  • 50 gram smør
  • 2 dåser hakkede tomater eller 10 store friske, groft hakkede tomater
  • 3 solohvidløg eller et helt almindeligt hvidløg.
  • 5 hele stjerneanis
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 spsk koriander
  • 1 spsk gurkemeje
  • hele tørrede chile efter smag
  • salt og peber

Smelt smøret i en tykbundet gryde. Tilsæt spidskommen, koriander, gurkemeje, stjerneanis og chile. Lad det simre 1-2 minutter, men pas på krydderierne ikke brænder.

Tilsæt løgene. Lad dem stege i 20-25 minutter ved middel varme sammen med krydderierne. Hvis du synes løgene sidder fast i panden undervejs, kan du tilsætte lidt vand. Tilsæt hvidløgene og lad dem stege med et par minutter.

Tilsæt de hakkede tomater. Hvis du bruger friske tomater, vil jeg anbefale at tilsætte en dl vand også.

Lad blandingen simre i 10 minutter under låg.

Fisk stjerneanisen op og blend basen til en tyktflydende masse. Hvis du blender i portioner, er det vigtigt du rører det hele sammen inden det eventuelt skal deles op, for at sikre at smagen fordeles lige i hele portionen.

Herefter kan basen enten bruges til en ret med det samme, eller fryses. Basen er nok til ca. 8 personer i en færdig ret.

0 0 stemmer
Article Rating
Abonner
Få besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer