En klassisk, indisk ret der findes i mange afskygninger. Her er min variant til 4 personer
Ingredienser:
- En halv karrybase
- 8 løg, hakket groft
- 50 gram smør
- 2 dåser hakkede tomater eller 10 store friske, groft hakkede tomater
- 2 solohvidløg eller trekvart almindeligt hvidløg.
- 3 hele stjerneanis
- 1 spsk spidskommen
- 1/2 spsk koriander
- 1/2spsk gurkemeje
- hele tørrede chile efter smag
- salt og peber
- 500 gr magert, lyst kød (kalkun, kylling, svin)
- 1/2 dl god rapsolie
- 100 gr cashewnødder
- 2,5 dl piskefløde
- 1-2 spsk tandoori masala krydderi
- salt og peber efter smag
Vejledning:
Base:
Smelt smøret i en tykbundet gryde. Tilsæt spidskommen, koriander, gurkemeje, stjerneanis og chile. Lad det simre 1-2 minutter, men pas på krydderierne ikke brænder.
Tilsæt løgene. Lad dem stege i 20-25 minutter ved middel varme sammen med krydderierne.
Tilsæt de hakkede tomater. Hvis du bruger friske tomater, vil jeg anbefale at tilsætte en dl vand også.
Lad blandingen simre i 10 minutter under låg.
Fisk stjerneanisen op og blend basen til en tyktflydende masse og sæt den til side.
Resten af retten:
Hvis du netop har lavet basen, kan du bruge den samme gryde uden at vaske den.
Varm olien godt op i panden og brun kødet. Tilsæt cashewnødderne når kødet er brunet af og steg i 1-2 minutter.
Tilsæt base efter behov og rør rundd. Du behøver ikke bruge hele basen, hvis du vil have mindre sovs. Læg låg på gryden og lad retten simre 10 minutter.
Tilsæt fløde og tandoori-krydderi og varm retten igennem. Smag til med salt og peber.
Serveres med naan-brød og ris til.
Opskriften er til ca. 4 personer.