En dejlig, græsk ret. Mørt oksekød i en rig sauce, langtidsstegt til din tilfredshed. Serveres med ris og fladbrød.
Forberedelsestid: 20 minutter – tilberedningstid: 8 timer på lav varme
Ingredienser:
- 1 kilo magert oksekød i tern
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort løg i grove tern
- 2 fed hvidløg, knust
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk muskatnød
- 1 kanelstang
- 3 laurbærblade
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 tsk salt
- 2,5 dl rødvin
- 1/2 tsk grovkværnet peber
- 2 spsk eddike
- 3 spsk god tomatketchup
- 500 gram skalotteløg
Vejledning:
Varm olien i en pande og tilføj hakket løg, hvidløg og oksekød og svits til kødet er brunet på alle sider. Ca 6-8 minutter.
Overfør kød og løg til slow cookeren og tilsæt resten af ingredienserne, undtaget skalotteløgene. Rør rundt og tænd slow cookeren.
Snit skalotteløgene i grove stykker og sæt til side. 1-2 timer før servering tilsættes skalotteløgene til retten og der røres rundt.
Retten serveres med ris og fladbrød.