Gullasch er i mange hjem en klassiker, og det er faktisk en klassiker, der egner sig rigtig godt til slow cookeren. Direkte fra Ungarn: Slow cooker Gullasch!
Forberedelsestid: 20 minutter – Tilberedningstid: 8-10 timer på lav varme eller 4 timer på høj
Ingredienser:
- 500 gram oksekød i tern, egnet til langtidsstegning (bov el. tykkam)
- 1 stort løg
- 1 solohvidløg
- 1 stor dåse tomatpure
- 2 spsk Worcestershire sauce
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 tsk sennes
- 2 tsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 store gulerødder
- 1 bakke champignonger
- 2 dl vand
- jævner
Vejledning:
Brun kødet og placer det i bunden af slow cookeren. Snit grøntsagerne i mundrette bidder og fordel dem over kødet.
Bland resten af ingredienserne (minus jævner) og hæld blandingen i slow cookeren.
Tilbered retten på lav varme i 8-10 timer. 15 minutter inden servering tages låget af slow cookeren og juster varmen til høj. Jævn retten under omrøring.
Retten serveres med ris eller hjemmelavet kartoffelmos.