Navnet lyder fattigt, men retten er rig på smag og god, gammeldags, dansk hygg. Perfekt til en mørk vinterdag.
Forberedelsestid: 30 minutter – Tilberedningstid: 6 timer på lav varme
Ingredienser :
- 500 gr hakket oksekød 8-10%
- 500 gr kartofler i tern
- 3 store gulerødder
- 1 stort løg
- 1 solohvidløg
- 1 stor dåse tomatpuré
- 500 ml vand
- 1 spsk oregano
- 1 tsk paprika – gerne røget eller spicy
- 50 gr smør
- salt og peber
Vejledning:
Snit løg, gulerødder, solohvidløg, og kartofler. Du vælger selv om du vil skrælle gulerødder og kartofler, men gå efter tern i størrelsen 1-1,5 cm når du skær.
Varm smøret i en dyb pande og svits løg og paprika sammen til løgene er klare. Tilsæt kødet og brun det. Når kødet er brunet tilsættes oregano, knust hvidløgtomatpure, salt og peber. Lad blandingen simre mens du placerer de hakkede grøntsager i bunden af slow cookeren.
Læg kødblandingen oven på grøntsagerne og hæld vandet over.
Retten tilberedes på lav varme i 6 timer og serveres med et lækkert, lunt brød.