En nem og hurtig ret til de travle dage. Opskriften kan mætte 2-4 personer alt efter tilbehør og valg af toppings.
Forberedelsestid: 10 minutter – tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser:
- 2 store broccolihoveder
- 1 stilk citrongræs
- 2 solohvidløg
- 1-2 tørrede chile
- 2-3 tsk flagesalt efter smag (hvis du bruger kokkesalt, skal du bruge mindre)
- 1 dåse kokosmælk
- vand til at koge i
Vejledning:
Skær stilkene fra broccolien og fjern toppene fra chilene. Slå “hul” på citrongræsset med den flade side af en køkkenkniv eller en kødhammer og skræl hvidløgene. Placer alle ingredienser undtagen kokosmælken i en stor gryde og kom nok vand i til at broccolien svømmer.
Kog broccolien mør. Når den er kogt mør, hælder du vandet fra og fjerner citrongræssen. Hvis du vil have en lidt tyndere suppe, skal du gemme lidt af kogevandet, men det er ikke nødvendigt.
Brug en stavblender eller en almindelig blender til at blende broccoli, chili og hvidløg sammen til en tyk masse. Tilsæt kokosmælken og kog suppen op i et par minutter. Smag til med salt.
Suppen serveres med topping og flutes efter eget valg. Jeg foretrækker lynristede tigerrejer, mens manden insisterer på bacontopping. Vi serverer med hvidløgsflutes.