En børnevenlig familieret der kan passe sig selv, mens du tager en velfortjent slapper med familien. Retten passer til 2 voksne. serveres med ris og evt. naan brød.
Forberedelsestid: 25 minutter – Tilberedningstid: 4 timer på lav, eller 2 timer på høj.
Ingredienser:
- 450 gr. kyllingelårfilleter
- 2 spsk rapsolie
- 3 spsk god soya – jeg foretrækker Fat Boy
- 1 rødløg
- 1 solohvidløg
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 spsk oyster sauce
- 1/2 terning kyllingeboullion
- 1 hel chili
- 3 tsk brun farin
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 100 gram cashewnødder
- 500 ml vand
- 2 spsk mel
- 25 gram smør (stuetemperatur)
- Salt og peber
Vejledning:
Varm olien i en tykbundet gryde, eller bunden af slowcookeren hvis du har en der går på kogeplader eller med stegefunktion. Kom salt og peber efter smag på kyllingen og brun den kort på begge sider ved høj varme. Sæt til side på en tallerken.
Skru ned på middelvarme og steg løgene til de er let bløde. Tilsæt hvidløg og ingefær og rist i 2-3 minutter. Overfør til slowcookeren.
Tilsæt oyster sauce, boullionterning, vand, chili, brun farin, soya og placer kyllingen på toppen og tilbered på høj varme i 2 timer eller lav varme i 4 timer.
Bland smør og mel og tilsæt slowcookeren sammen med cashewnødderne 10 minutter inden servering. Rør rundt og lad retten jævne. snit basilikummen og tilsæt den i retten umiddelbart inden servering.
Retten serveres med ris og evt. naan brød.