Tungt tilbehør? Måske, men det er ost. Og det indeholder trods alt stadig liiiiiidt grønt, så samvittigheden behøver ikke blive knækket. Helt.
Forberedelsestid: 15 minutter – Tilberedningstid: 25 minutter
Ingredienser:
- 1 hoved Broccoli
- 1 hoved blomkål
- 50 gram smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl madlavningsfløde
- 1/4 tsk salt
- 100 gram flødeost natural
- 150 gram revet cheddar
- 1 spsk stærk sennep
- 1/4 tsk peber
- 50 gram rasp
- 50 gram parmesan
Vejledning:
Del broccoli og blomkål op i små buketter. Bring en gryde i kog og kog blomkålen i 2 minutter. Tilføj Broccolien og kog yderligere 2 minutter. Dræn godt og sæt til side.
Smelt smørret i en dyb gryde. Rør melen i smørret til blandingen er glat. Tilsæt madlavningsfløde og rør til blandingen er glat igen. Tilføj flødeost, sennep, cheddar, salt og peber og bland godt sammen.
Rør blomkål og broccoli i panden og bland rundt. Put blandingen i et fad og top med rasp og parmesan.
Tilbered i ovnen på 180 grader i 25 minutter.